PRAKTIK system s.r.o.: Třicet let inovací a úspěchů v recyklaci

Dne 11. června 2024 jsme oslavili významný milník - 30. výročí naší společnosti PRAKTIK system s.r.o

Tato příležitost byla podpořena tiskovou konferencí, která přitáhla pozornost mnoha médií a zdůraznila naše dlouholeté úspěchy v oblasti recyklace elektrospotřebičů a plastů.

Naše úspěchy a budoucí plány

Během tiskové konference naše ředitelka Lada Martinková zdůraznila, že jsme zpracovali přes 350 000 tun elektroodpadů a 150 000 tun plastů. Tím jsme ušetřili 42 milionů tun CO2. Jsme hrdí, že více než 80 % materiálů z každé zpracované tuny je znovu využito, což přispívá k ochraně životního prostředí a podpoře cirkulární ekonomiky.

Společenská odpovědnost a vzdělávací aktivity

Jsme rovněž hrdí na naši spolupráci s Vězeňskou službou ČR, kde nabízíme pracovní příležitosti odsouzeným. Naše společnost zaměstnává téměř stovku lidí a aktivně se věnuje osvětě a vzdělávání veřejnosti prostřednictvím pravidelných edukačních akcí.

Ohlasy v médiích

Naše tisková konference nezůstala bez povšimnutí. Televizní reportáž na stanici Česká televize v pořadu Události v regionech představila naši historii a budoucí plány. Řada významných médií také informovala o našich úspěších, včetně efektivniuspory.cz, časopisu Czech Industry, FEEDIT.cz, Genus.cz, Ekolist.cz, Liberecké drbny, Českolipského deníku a Českých novinek.

Budoucí směry a inovace

Naše úsilí do budoucna se zaměří na další inovace v recyklačních technologiích a zvyšování efektivity našich procesů. Plánujeme rozšíření našich kapacit a další spolupráci na projektech zaměřených na ochranu životního prostředí.

Děkujeme všem, kteří nás podporují a těšíme se na další roky úspěšné spolupráce a inovací.

S pozdravem,
Tým PRAKTIK system s.r.o.

Zpět